Succesverhalen

We boeken mooie resultaten met ons project. Hieronder vind je meer info over enkele jongens die de cyclus van CAPRIOOLkinderen doorlopen hebben. Niet alle verhalen zijn even succesvol, maar de balans is meer dan positief!

Als van de 15 gasten er 12 van hen het goed tot heel goed stellen, dan mogen we heel fier zijn op de resultaten. Hieruit blijkt nog eens te meer dat een Ethiopiër echt wel vooruit wil, als hij maar kansen krijgt. Het is ook heel goed dat deze gasten regelmatig informatie geven aan diegenen die over enkele maanden het project gaan verlaten. Voor de meeste van de volgende groep is bijna al te voorspellen wie zal schitteren, en voor wie onze “association” nodig zal zijn.

Jamaille
Heeft vast werk en verdient 18 Birr per dag. Hij woont in bij een ver familielid en betaalt daarvoor 60 Birr huur.Hij vindt dat we veel strenger moeten zijn in de opleiding, want dat zijn ze ook in de werksituatie. Is fier op zichzelf en wordt nu terug goed aanvaard en gerespecteerd door de familie. Alles is duur, er is niks over voor extra’s, maar diep in mezelf ben ik gelukkig.

Mulugetta
Heeft vast werk en verdient 12 Birr per dag. Woont in een klein kamerke in Piazza (dicht bij zijn werk – anders teveel transportkosten) en betaalt daarvoor 90 Birr. Hij heeft van zijn spaargeld tijdens het project, een tweedehands laspost gekocht en een kleine maalmolen. Hij wil zo vlug mogelijk op zijn eigen benen staan.

Assratt
Heeft nog altijd hetzelfde vaste werk en verdient 120 Birr per week! Daarvan spaart hij er 60 van, want hij heeft een financieel plan gemaakt om over 1.5 jaar iets zelfstandigs te beginnen. Woont samen met Mohammed en samen betalen ze 150 Birr huur.
Hij is zo fier op zichzelf, glinsterende ogen vol geluk. En de vanzelfsprekendheid waarmee hij alles vertelt, niet te geloven!

Saguay
Leeft samen met anderen van het project. Verdient slechts 8,5 Birr per dag, maar betaalt dus ook maar met drie samen 80 Birr huur per maand. Hij is meer optimistisch, vindt dat het elke maand beter gaat. Gaat nog wel naar school. Toch meer begeleiding nodig.

Mohammed
Verdient 25 Birr per dag, zelfs tot 28 Birr door overuren. Huurt een huisje voor 150 Birr samen met Joseph. Is heel tevreden en optimistisch en is fier op zichzelf. Toegeven, in het begin was het heel hard, maar gaandeweg werd alles rooskleuriger. Samenleven is absoluut niet moeilijk. We maken nooit ruzie. We weten waar we vandaan komen.

Jozeph
Verdient 15 Birr per dag en heeft vast werk. Leeft samen met Mamouche en Saguay. Gaat heel trouw naar school, maar stelt vast dat hij het best verdient van de drie en dat is niet altijd gemakkelijk. We zijn wel goede vrienden, al van in de riool, maar dit is toch wel moeilijker. Wil absoluut vooruit komen en is overal op zoek naar bijverdienste in het weekend.

Moguez
Hij heeft een job voor 10 Birr per dag. Huurt een kamerke alleen voor 70 Birr per maand. Toch lukt hij er in om geld te sparen want hij wil absoluut een rijbewijs halen om zo als taximan te kunnen functioneren. Hij koopt geen kleding, zeg maar hij leeft heel gierig. Hij is terug naar zijn nonkel gegaan (waar hij onmenselijk veel slagen van gekregen heeft) om te tonen wie hij geworden is.
Voelt zich innerlijk nu bevrijd van zijn verleden.

Dinku
De gehandicapte verkoopt tijdens het weekend kleine dingen langs de straat zodat hij 30 Birr per week heeft. Krijgt van ons nog extra financiële ondersteuning van 125 Birr per maand. Hij woont samen met Abush. Hij straalt echt.

Aboush
Verdient als houtbewerker 12 Birr per dag en heeft nog steeds dezelfde job. In het weekend probeert hij overal zichzelf te bewijzen om mogelijks een beter betaalde job te vinden. Hij is fier, want diep in zichzelf had hij nooit gedacht het alleen aan te kunnen.
Hij wil ons absoluut uitnodigen om te komen zien hoe hij leeft, dat is altijd zijn diepste wens geweest tijdens het project.