Bezoeken Ethiopië 2012-07

Ruth De Nil bezocht op haar eentje de projecten in Ethiopië.

RUTH DE NIL ALS VRIJWILLIGER IN ETHIOPIE

Deze zomer trok ik voor het eerst op mijn eentje als vrijwilliger naar Ethiopië. Gedurende 3 weken werkte ik er met de weeskinderen van het Counselling center , een project van ‘ the brothers of good works’.

Dit is één van de projecten die caprioolkinderen steunt.

Ook Jump for life, de wereldrecordpoging rope skipping vond plaats tijdens mijn verblijf.

De ochtend van 21 augustus landde ik in het regenachtige Addis Abeba. Ondanks het mijn 5de keer in Ethiopië was vond ik het spannend om met die 55 kg bagage , boordevol babykledij en spelletjes voor de weeskinderen, door de Ethiopische douane te gaan. Die spanning verdween al snel toen ik de enthousiaste, zwaaiende Christina zag staan. Bij haar zou ik de komende 3 weken logeren. Veel tijd om te bekomen van mijn vliegreis had ik niet. 2 uur later zat ik in de auto met 2 verpleegsters van het counselling center om zieke patiënten te bezoeken. Ik kwam meteen in de realiteit terecht, dit was niet meer het mooie, propere Westen maar het arme Zuiden. De eerste patiënt bezochten we in het ziekenhuis, een kamer van 4 op 4 met 6 bedden in. Het stonk er verschrikkelijk. De rest van mijn eerste week trok ik elke dag met medewerkers van het counselling center op. Het was een speciale ervaring voor mij om nu echt in de Ethiopische cultuur te leven. Ik bezocht vrouwen die microkrediet krijgen om zo een inkomen te verdienen, aidspatiënten en de weeskinderen thuis.

De laatste 2 weken verzorgde ik het zomerprogramma van de weeskinderen. Elke dag kwamen er zo’n 70 kinderen spelen. Gelukkig was ik goed voorbereid! De spelletjes zoals chinese muur , tussen vuur en vlam en Chinese voetbal vonden ze super om te spelen! Maar wat ze het allerleukst vonden om te spelen was mijn zelfgemaakte parachute .

In onze zomermaanden is het regenseizoen in Ethiopië. Elke dag regende het erg fel. Als we die dag dan geen elektriciteit of water hadden was het moeilijk om je te verwarmen. Doordat ik maar weinig kledij voor mezelf meehad, had ik het vaak erg koud. Gelukkig kon ik op Christina rekenen!

Het laatste weekend was het Jump for Life en natuurlijk kon Ethiopië niet ontbreken! Na 2 trainingsstages in maart waren ze enthousiast om het record te breken. We begonnen goed en elk uur werd onze score nog hoger! Doorheen de dag kregen we circusacts van de circusgroepen. Bij een paar acts stond ik met open mond te kijken. Die Ethiopiërs zijn echt hyperflexiebel! Het waren 24 vermoeiende uren maar super om met die vrolijke Ethiopiërs te doen! En we waren reuze trots om samen met 8 andere landen dit nieuw wereldrecord te hebben behaald. Stel je voor meer dan 1.912.000 sprongen.

Ik kan mijn verblijf in 1 woord beschrijven als GEWELDIG!

Dit is een ervaring om nooit meer te vergeten. Ik heb er ongelofelijk veel geleerd, gezien en meegemaakt.

Ruth voor caprioolkinderen,