Bezoeken Ethiopië 2002-07

Bezoek aan Ethiopië van 10-19 juli 2002

's Morgens bij het ontwaken van de kinderen die nog in de riolen leven
Zij krijgen vanaf nu al brood en kunnen vanaf december in ons project stappen
Ondanks hun benarde situatie stralen deze kinderen toch van fierheid en dankbaarheid
Issayas i als Ethiopiër verantwoordelijke voor ons project

Op 300 meter van onze deur leven een twintigtal kinderen tussen 9 en 13 jaar in de riolen.

Ze leven als ratten. Ze hebben niemand, neen niemand. Eten zoeken ze in de vuilbakken (en in Ethiopië is daar niet veel in te vinden!!) proberen wat te bedelen, nergens kunnen gaan wassen, naar toilet gaan???
 
Een groep geëngageerde mensen uit Opwijk maakt plannen om dit project mede te financieren. Het heeft geen enkele zin om deze kinderen op te sluiten, of naar school te laten gaan, gezien de meesten onder hen geen enkele achtergrond hebben. Wat voor ons belangrijk is, is dat zij meer geloof en respect krijgen voor zichzelf. Ik heb twee circustrainers gecontacteerd en samen hebben we plannen gemaakt.

Zij willen een groep van 30 rioolkinderen dagelijks een halve dag opleiden in behendigheid, trucs, acrobatie en dit gedurende één jaar.
Nadien kunnen ze op de hoek van de straten, op de grootste markt van Afrika in 500 meter van ons hun geld verdienen door iets aantrekkelijk te brengen.

Na één jaar gaan we met een nieuwe groep van start. Misschien komt er na een paar jaar wel een Siddartha circus met de besten onder hen. Ook hier dient een huis gehuurd en ingericht te worden, en werden budgetten gemaakt voor de werkingskost gedurende één jaar.